“Swiss Jazz Focus”

Irniger Trio ft. Van Gelder + Luca Sisera “Roofer”

VR 03.12.21 – 20:00

Om redenen van ontwikkelingen in de internationale situatie als gevolg van Covid-19, moeten we helaas het uitstel van het concert van vrijdag aankondigen. Als je een reservering hebt gemaakt, zou je een e-mail moeten hebben ontvangen met daarin een voucher voor het bedrag van je ticket dat 1 jaar geldig is voor elk concert in het Jazz Station. Bij vragen kan je een e-mail sturen naar info@jazzstation.be.

Christoph Irniger Trio feat. Ben Van Gelder (CH/NL/ISR)

Christoph Irniger (CH) – tenorsaxofoon, klarinet / Ben Van Gelder (NL) – altsaxofoon / Raffaele Bossard (CH) – bas / Ziv Ravitz (ISR) – drums

Het trio van Christoph Irniger stelt scherp op de melodie zonder ooit in het triviale te vervallen. Deze muzikanten pakken uit met poëtische nummers die aantonen dat toegankelijke melodieën en complexe klankwerelden elkaar niet moeten uitsluiten en in  harmonie kunnen leven. Christoph Irniger is een meester in de orkestratie, hij verwerpt elke vorm van hiërarchie tussen solist en ritme. In plaats van de composities als trampoline te gebruiken voor de solo’s, slaagt hij erin interessante manieren te vinden om de improvisaties de kans te geven de compositionele eigenschappen te benadrukken.

« Melodie, arrangement, improvisatie: het trio fusioneert dit alles door een gracieus en nauw samenhangend geheel te vormen », benadrukt de Amerikaanse jazzcriticus Kevin Whitehead.

Vandaag speelt de groep in kwartetformatie met Ben van Gelder – een echte autoriteit op het vlak van de altosax; hij speelde onder meer met David Binney, Mark Turner en Ambrose Akinmusire. Het trio creëert een muziek die verstand en passie verenigt, tijdloos doch actueel.

Luca Sisera « ROOFER » (CH)

Met vlotte nonchalance schippert dit kwintet tussen avant-gardisme en bewustheid van de traditie. De release van hun derde album « Starlex Complex » in 2019, betekende voor de groep het begin van een nieuw hoofdstuk. De talrijke concerten lieten toe om andermaal de muzikale taal van de groep te verrijken, terwijl ook het klankuniversum van het collectief een wonderlijke uitbreiding kende. Complexe ritmes, eenstemmige snelle stukken, latente swingfantasieën en anthemische klanklandschappen vormen een stevige basis waarop de muzikanten kunnen improviseren. Dit doet een complexe en vernieuwende muziek ontkiemen, die even vrij is als vormbewust, terwijl ze tegelijk stimulerend blijft voor muzikanten en publiek. Het hoeft dus geen verbazing te wekken dat extreme klimmers, in het Engels « roofers » genoemd, die de hoogste gebouwen ter wereld beklimmen zonder veiligheidssysteem, hierin enkel slagend dankzij gesofistikeerde technieken, erkende knowhow, en een onlesbare dorst naar avontuur, zich als metaforische modellen opwerpen voor deze groep.

Partager :

Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Programme

Jazz Station

“A LA CARTE” 2 > 13 CONCERTS

1 NIGHT – 3 VENUES – 3 CONCERTS

+32 2 639 09 82

payement

Cash, Bank transfer, Bancontact, Visa, Paypal, Mastercard, Sport & Culture pass Sodexo, Ticket Compliment, Sport & Culture Edenred

ticket shop opens

60′ before the concert

discounts

Students, +60, professional artists, artistic students, jobseekers

Rue de Vergniesstraat, 25
1050 Ixelles-Elsene

+32 2 230 21 40

payment

Cash, bank transfer, Bancontact, Chèque Culture Sodexo

ticket shop opens

60′ before the concert

Students, +60, professional artists, jobseekers, journalists

discounts

Chaussée de Wavre/Waversteenweg, 366
1040 Etterbeek

+32 2 733 13 78

payement

Cash, Bank transfer

30′ before the concert

ticket shop opens

discounts

Jazz Station member card, students, jobseekers

Chaussée de Louvain/Leuvensesteenweg, 193a-195
1210 Saint-Josse-Ten-Noode

Let's keep in touch!

drop us a line

Let's keep in touch!

drop us a line