Toine Thys Orlando

TUE 30.11.21 – 20:00
Toine THYS – saxes, bas clarinet / Maxime SANCHEZ (FR) – piano / Florent NISSE (FR) – contrabas / Antoine PIERRE – drums

De Brusselse saxofonist Toine Thys presenteert het eerste album van zijn Frans-Belgisch project en groep ORLANDO.

Deze groep draagt de raadselachtige voornaam van de held uit de gelijknamige en mysterieuze roman van Virginia Woolf. Net zoals Orlando, die zweert onsterfelijk te zijn en vele tijdperken doorkruist, delen deze vier muzikanten hun realiteit en evolutie doorheen de tijd in al zijn aspecten.

We vinden naast de saxofonist Toine Thys de essentiële olie drummer en handlanger Antoine Pierre (Joshua Redman, Philip Catherine, Tom Barman / Taxi Wars), de Parijzenaars Florent Nisse op contrabas (David Enhco, Yaron Herman, Michel Portal) en Maxime Sanchez op piano (Magic Malik, Chris Cheek, Flash Pig).

Een verscheidenheid aan stijlen, tonen en subtiele ritmes, brengen vreugde en melancholie in beweging tot elkaar en nodigen je uit om mee te reizen in dit poëtische universum van gevoelens.

Het luchtige drumspel opent de deur tot deze natuurwereld en de centrale contrabas ademt als de oude boom waaronder Orlando zich werpt. In een oneindig spel van geluid en stilte, verweven melodieën van de basklarinet en het steeds wisselende virtuoze akkoordspel van de piano zich in het avontuur dat centraal staat in deze beleving.

Dit eerste album “ORLANDO” isuit gekomen in december 2020 op Hynote Records. In een uitneembaar boekje met 10 sobere zwart-wit foto’s, belicht Toine het werk van de fotograaf Gil Mirande. Deze foto’s worden in een vrij dialoog gebracht met de 10 titels van het album.

Partager :

Twitter
Facebook
WhatsApp

Programme

Theater Marni

3 CONCERTS – 35€

1 NIGHT – 3 VENUES – 3 CONCERTS

+32 2 639 09 82

payement

Cash, Bank transfer, Bancontact, Visa, Paypal, Mastercard, Sport & Culture pass Sodexo, Ticket Compliment, Sport & Culture Edenred

ticket shop opens

60′ before the concert

discounts

Students, +60, professional artists, artistic students, jobseekers

Rue de Vergniesstraat, 25
1050 Ixelles-Elsene

+32 2 230 21 40

payment

Cash, bank transfer, Bancontact, Chèque Culture Sodexo

ticket shop opens

60′ before the concert

Students, +60, professional artists, jobseekers, journalists

discounts

Chaussée de Wavre/Waversteenweg, 366
1040 Etterbeek

+32 2 733 13 78

payement

Cash, Bank transfer

30′ before the concert

ticket shop opens

discounts

Jazz Station member card, students, jobseekers

Chaussée de Louvain/Leuvensesteenweg, 193a-195
1210 Saint-Josse-Ten-Noode

Let's keep in touch!

drop us a line

Let's keep in touch!

drop us a line